Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Stekt blomkål med falafel

Stekt blomkål med vegetarballer

Serving 4 porsjoner
Varighet 43 MIN
Vanskelighetsgrad Mellom

INGREDIENSER

Hälsans Kök falafel
1 stor hel blomkål
100 g granateplefrø eller 1/2 fersk granateple
2 til 3 ss ferdig harissa
2 ss (vegansk) yoghurt + ekstra til sausen
25 g ristede hasselnøtter
25 g pistasjnøtter
1 ss ristede sesamfrø
1 ss korianderfrø
1 ts anisfrø
1 ts fennikelfrø
1 ts tørket oregano
rødbeter (til garnityr)
koriander (til pynt)
Copy ingredients
Ingredients copied to clipboard!

Stekt blomkål med vegetarballer

Imponer venner/familie i julen med denne deilige, iøynefallende stekte blomkålen med Hälsans Kök vegetarballer

Fremgangsmåte

1. Kok opp vann

Kok opp en stor panne (ca. 1/3 full) med vann og litt salt for å koke opp blomkålen. Fjern bladene fra blomkålen.

2. Kok opp blomkålen og lag harissa/yoghurtblandingen

Dypp hele blomkålen (med stilken ned) forsiktig i det varme vannet, kok opp og kok i ca 8 minutter. Vær forsiktig så du ikke overkoker blomkålen. Bland imens harissaen med yoghurten. Ta blomkålen forsiktig ut av pannen med en hullsleiv og la den dryppe godt av og avkjøles.

3. Gni inn blomkålen med harissa/yoghurtblandingen

Gni blomkålen sjenerøst med harissa/yoghurtblandingen og legg den på en ildfast form. Forvarm ovnen til 180 ℃ mens du forbereder ingrediensene til 'dukkah'en.

4. Lag dukkah

knus sesamfrø, korianderfrø, anisfrø og fennikelfrø med en morter og stamper og bland det med tørket oregano. Smør nøttene med den flate siden av en kokkekniv og hakk dem grovt. Stek dem på middels varme i en stekepanne og la dem avkjøles. Mal dem litt finere i mørtelen og bland det med resten. Du kan tilsette litt salt til "dukkah" etter eget ønske.

5. Stek blomkålen til den er gyldenbrun

Sett blomkålen i ovnen og la den steke gyllenbrun i 10 til 15 minutter. Sjekk etter 10 minutter og øk temperaturen om nødvendig. Det kan være et ristet utseende, men ikke brent, som gjør harissaen bitter. Stikk hull i blomkålen med en kniv for å se om den er ferdig.

6. Stek vegetarbollene fra Hälsans Kök

Stek vegetarballene etter anvisning på pakken.

7. Sett sammen retten og server!

Fordel litt salat på serveringsfatet og legg blomkålen oppå. Legg kulene rundt og pynt med granateplefrø, dukkah, rødbeter og koriander.

chef_cooking

KULINARISKE TIPS

serveringsforslag
Fantastisk med yoghurtsaus: Bland 2 ts harissa med 4 ss yoghurt og rør inn et par finhakkede korianderkvister.
serveringsforslag
Server med tilbehør som en blandet salat med ferske fiken og/eller ristede regnbuegulrøtter med timian
forberedelse
Forbered blomkålen (gnidd med harissa-yoghurt) og dukkah i god tid. La den kokte blomkålen stå utenfor kjøleskapet dekket med plastfolie.
ERNÆRINGSINFORMASJON

ERNÆRINGSINFORMASJON

Per Serving

karbohydrater
36.5 Grams
Energi
355.3 kilokalorier
fett
18 Grams
Protein
14.6 Grams