Kok opp en stor panne (ca. 1/3 full) med vann og litt salt for å koke opp blomkålen. Fjern bladene fra blomkålen.
INGREDIENSER
Stekt blomkål med vegetarballer
Imponer venner/familie i julen med denne deilige, iøynefallende stekte blomkålen med Hälsans Kök vegetarballer
Fremgangsmåte
Dypp hele blomkålen (med stilken ned) forsiktig i det varme vannet, kok opp og kok i ca 8 minutter. Vær forsiktig så du ikke overkoker blomkålen. Bland imens harissaen med yoghurten. Ta blomkålen forsiktig ut av pannen med en hullsleiv og la den dryppe godt av og avkjøles.
Gni blomkålen sjenerøst med harissa/yoghurtblandingen og legg den på en ildfast form. Forvarm ovnen til 180 ℃ mens du forbereder ingrediensene til 'dukkah'en.
knus sesamfrø, korianderfrø, anisfrø og fennikelfrø med en morter og stamper og bland det med tørket oregano. Smør nøttene med den flate siden av en kokkekniv og hakk dem grovt. Stek dem på middels varme i en stekepanne og la dem avkjøles. Mal dem litt finere i mørtelen og bland det med resten. Du kan tilsette litt salt til "dukkah" etter eget ønske.
Sett blomkålen i ovnen og la den steke gyllenbrun i 10 til 15 minutter. Sjekk etter 10 minutter og øk temperaturen om nødvendig. Det kan være et ristet utseende, men ikke brent, som gjør harissaen bitter. Stikk hull i blomkålen med en kniv for å se om den er ferdig.
Stek vegetarballene etter anvisning på pakken.
Fordel litt salat på serveringsfatet og legg blomkålen oppå. Legg kulene rundt og pynt med granateplefrø, dukkah, rødbeter og koriander.