Forvarm ovnen til 200 ℃ (180 ℃ for varmluftsovner), gassmerke 6. Halver butternut squash på langs og fjern frøene. Gni snittsidene med olivenolje, dryss lett over salt og pepper og legg dem på et bakepapir på denne siden, bruk eventuelt bakepapir.
INGREDIENSER
Fylt Butternut Squash med vegansk kjøttdeig
Hvis du leter etter en alternativ julemiddag i år - trenger du ikke lete lenger! Prøv vår fargerike fylte butternut squash-oppskrift laget med vår veganske kjøttdeig, tranebær, eple og pekannøtter. Denne retten smaker like godt som den ser ut!
Fremgangsmåte
Stek squashene i ca 40 minutter, snu dem halvveis til de er gjennomstekte og lett farget.
Grovhakk nøtter og tørkede tranebær, og skjær eplet i små biter. Kok i mellomtiden quinoaen i henhold til anvisningen på pakken. Finhakk urtene og la noen få serveres til slutt.
Stek kjøttdeigen i olivenolje i en stor panne til den er lett brun, bryt kjøttdeigen litt opp med slikkepotten. Tilsett urter, eplebiter, nøtter og tranebær og stek videre i 3-4 minutter. Tilsett deretter den kokte risen/quinoaen og bland godt.
Ta squashene ut av ovnen. La dem avkjøles i 5 minutter og bruk deretter en skje til å øse litt av det kokte kjøttet fra halsen på squashen. Skjær den fjernede squashen i biter og bland med risen/quinoaen og kjøttdeigen. Fyll squashen med blandingen igjen og varm dem i ovnen i 10 minutter før servering.
Ha de friske tranebær i en liten kjele og tilsett nok vann til å dekke frukten. Tilsett sirupen og la det småkoke til tranebærene sprekker. Server squashen med tranebær, salvieblader og rosmarin.