Skrell gresskaret og skjær den i terninger. Kok halvparten av gresskarterningene i vann og en klype salt til de er møre.
INGREDIENSER
Pasta med gresskar og grønnsaksboller
Smak på denne deilige pastaen laget med Hälsans Kök plant-based balls, som er den perfekte komfortmaten for de kalde dagene!
Fremgangsmåte
Skjær zucchinien i terninger og hakk løk og hvitløk. Skjær tomaten i terninger. Fjern timianbladene fra kvistene og finhakk dem.
Kok pastaen etter anvisningen på pakken og forvarm ovnen til 200 ºC. Stek løk, hvitløk og timian med de resterende terningene av gresskar og zucchini i litt olivenolje. Sett lokk på kjelen og la det småkoke i ca 10 minutter.
Riv sitronen på toppen. Tilsett tomatpuré og tomat i terninger. Stek en stund og smak til med salt og pepper.
Tøm det kokte gresskaret. Bland fint med mikseren og vend inn gresskar-succhiniblandingen. Tilsett nå den kokte pastaen. Tilsett eventuelt mer gresskar for å gjøre det mer flytende
Ha litt olivenolje i en stekepanne og stek bollene i noen minutter. Hell pastablandingen i en ildfast form og fordel bollene på toppen. Dryss over litt vegansk ost og la det steke i ca. 5 minutter i ovnen til osten er smeltet.