Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
samosas

VEGANSK SAMOSA OPPSKRIFT

Serving 6 porsjoner
Varighet 40 MIN
Vanskelighetsgrad Utfordrende

INGREDIENSER

1 pakke Hälsans Kök Soyafarse
1 pakke samosadeig eller filodeig
200 g poteter
100 g små erter
1 liten løk
1 fedd hvitløk
1 grønn paprika
1 cm fersk ingefær
1 ss garam masala
2 ts gurkemeie
chilipepper og salt
olje til steking
Copy ingredients
Ingredients copied to clipboard!

VEGANSK SAMOSA OPPSKRIFT

Disse deilige veganske indiske samosaene er den perfekte festsnacksen eller som forrett til din indisk-inspirerte middagsmeny. Laget med vår Hälsans Kök vegan sojafarse, vil disse nydelige kakene gi deg en smak av indisk rett på kjøkkenet ditt!

Fremgangsmåte

1. Forbered samosadeigen

Tilbered samosadeigen etter oppskriften eller bruk ferdig filodeig.

2. Forbered grønnsakene

Skrell og skjær potetene i små terninger. Kok ertene og potetene kort i kokende vann til de er ferdige, skyll deretter under kaldt vann. Hakk løk, hvitløk og grønn pepper (frøkjøtt) og riv ingefæren.

3. Lag samosafyllet

Fres løk, hvitløk, pepper og ingefær i litt olje til de er gjennomsiktige. Tilsett garam masala og gurkemeie og stek litt. Tilsett Hälsans kök sojafarse og stek med en gaffel. Rør inn potetterninger og erter og smak til med salt og chili.

4. Fordel fyllet på samosadeigen

Kjevle ut deigen tynt med litt mel og skjær ut firkanter på ca. 12 x 12 cm. Smør litt fyll i øvre høyre hjørne. Pensle deigen med litt vann.

5. Brett samosaene dine

Brett fra øverst til venstre til høyre under deigen over fyllet og forsegl kantene. Brett nå fra venstre bunn til høyre over "overflødig" deig over fyllet og forsegl med litt vann.

6. Stek eller bak samosaene

Stek samosaene i 170°C frityrolje i noen minutter til de er brune og sprø. * Stek samosaene i ca. 15 minutter ved 180°C i ovnen hvis du bruker filodeig (smurt med olje). Server med 'raita' (yoghurt agurk saus), mango 'chutney' og eller tomat 'relish' (indisk tomatsalsa)

7. Lag din DIY samosa-deig (valgfritt)

(Hvis du vil lage deigen selv) Samosadeig: 225 g mel 125 ml vann 1 ss olje (peanøtt eller solsikke) salt

ERNÆRINGSINFORMASJON

ERNÆRINGSINFORMASJON

Per Serving

karbohydrater
13.6 Grams
Energi
287.8 kilokalorier
fett
20.1 Grams
Protein
12.3 Grams