Skrell og skjær sjalottløk i terninger. Skjær mangoene ut av steinen. Skrell og skjær kjøttet i terninger. Skjær chilien på langs, frø og kutt i små biter. Skrell squashen, riv den og klem den. Varm 2 ss olje i en kjele. Surr sjalottløken i den. Dryss over brunt sukker og karameller til de er gyldenbrune. Hell av med appelsinjuice, portvin og eddik, kok opp. Snu mangoterningene, revet appelsinskall, ingefær, chili, kanel, gurkemeie, nellik og stjerneanis. Dekk til og la det småkoke i ca 20 minutter. Krydre chutneyen med salt.
INGREDIENSER
Veggie Bowl med soyafarse, couscous og oransje-mangochutney
Deilig vegetarmat med mye krydder og deilige råvarer
Fremgangsmåte
Skrell pastinakk og rødbeter. Skjær pastinakkene på langs i fire biter. Skjær rødbetene i båter. Varm 2 ss olje i en kjele. Stek i rødbeter og pastinakk, vend i ca 15 minutter. Dryss over honning og karameller. Smak til med salt og pepper.
Vask timian og rosmarin og rist tørt. Plukk opp blader eller nåler og et hakk. Skrell og skjær hvitløken i terninger. Rens, vask og hakk vårløken. Ha couscous, tyttebær og kardemomme i en bolle. Kok opp buljongen og hell over couscousen. Bland grundig og la svelle i minst 10 minutter.
Varm 2 ss olje i en kjele. Stek Hälsans Kök soyafarse til det er smuldrete. Rør inn vårløk, hvitløk, timian og rosmarin, fres. Smak til med salt, pepper, kajennepepper, spisskummen og revet sitronskall.
Halver granateplet og slipp av steinene. Rens couscousen med en gaffel. Server i skåler med kjøttdeig, pastinakk og rødbeter. Dryss granateplefrø på overflaten og pynt eventuelt med brønnkarse. Server med oransje mango chutney. (Resten av mangochutneyen kan oppbevares i kjøleskapet i ca 1 uke).