La spinaten stå med en ss. vann på middels varme i ca 1 min. i en stekepanne for å krympe under omrøring. Skyll spinaten i en sil under kaldt vann. Klem ut overflødig vann og puré spinaten med en stavmikser til den er jevn.
INGREDIENSER
Åh X-mas Tree Pizza
Overrask gjestene (og nissen!) i år med vår plantebaserte juletrepizza, laget med Plant-based balls
Fremgangsmåte
Bland melet med gjær, spinatpuré, olivenolje, vann og salt i en stor bolle med en slikkepott. (vannmengden avhenger av vannmengden i spinatpureen, deigen kan være myk og litt klissete, ellers tilsett litt mer vann eller mel). Elt deigen for hånd i ca 8 til 10 minutter på kjøkkenbenken. Ha deigen tilbake i bollen, dekk med et klede og la heve til dobbelt volum.
Forvarm ovnen til 230 ℃. Skjær grønnsakene til 'topping': Halver paprikaen og skjær den ene halvdelen på tvers i tynne 'guirlander'. Skjær løken i tynne halvringer og tomatene i to. Skjær en stjerne ut av den resterende paprikaen med en julestjernekutter.
Kle stekebrettet med bakepapir. Trykk ut den hevede deigen og form den til et pizzajuletre på kjøkkenpapir. Start med å forme en trekant av deigen, så kan du danne 4 hjørner på begge sider og en stilk i bunnen (du kan også kutte hjørnene på deigen for å gjøre dem lettere å forme.
Legg tomatsausen på kanten av pizzajuletreet, strø over oregano og fordel osten over tomatsausen.
Fordel nå et fint mønster av pepper og løk 'guirlander' og tomater og Plant-based balls over pizzaen.
Stek juletrepizzaen midt i ovnen i ca 12 til 18 minutter.
Pynt pizzaen med paprika julestjerner, basilikumblader og granateplefrø.